Lekplatsen förnyad

Lekplatsen har fått ett lyft.

 

Under 2016 byttes sanden i vår lekplats ut, och det inköptes en ”Kompisgunga Stratos” och en ”Karusell Roty”, som båda tros vara populära leksaker. Dessa monterades med gemensamma krafter på lördagens arbetsmöte, vårstädningen.

Karusell Roty

Karusell Roty är avsedd för åldersgruppen fem till tolv år och med sin höjd från marken är Roty lätt att kliva på och av. När man leker på Roty kan man vara vänd inåt eller utåt eller stå lutad över rotationscentrum och man kan leka tillsammans med andra barn.

Rotationshastigheten skapas av de som leker, så ingen behöver springa bredvid och sätta fart på karusellen.

Stolpe och redskap är tillverkat i elförzinkat, pulverklackerat stål. Fotstöd och liggyta av HPL. Förankringen är tillverkad i varmgalvaniserat stål.

Karusellen är tillverkat för att klara tuffa tag i den offentliga miljön. Förankras enkelt genom nedgrävning.

Lämplig för barn mellan 5-12 år

Kompisgunga Stratos

Gruppgunga Stratus gjord så att många barn kan gunga tillsammans. Barnen kan stå och gunga ihop men också sitta eller ligga. Att få gungan i rörelse kräver samarbete så den stimulerar till att hjälpa varandra. En naturlig samlingsplats för barn i olika åldrar att leka tillsammans men också att bara träffas och umgås.

En utbyggbar gungställning med korg för flera barn i basmodulen. Gungställningen kan byggas ut med valfritt antal gungplatser.

Stativet är av galvaniserat och pulverlackerat stål, kättingen är plastinklädd och förzinkad, tätmaskig sits av polymer.

Gruppgunga Stratus är tillverkad för att klara tuffa tag i den offentliga miljön.

Lämplig för barn mellan 5-12 år

Annat

Plats finns för ytterligare lekredskap, men utvärdering av dessa och avvaktande av möjliga, rimliga önskemål föregår ytterligare inköp.

2017-04-22

Styrelsen